Sunday, June 5, 2011

KEM QIAMMULLAIL & MUHASABA DIRI DAPAT SAMBUTAN HANGATBismillahi Allahu Akbar.....Dengan Nama Tuhan yang Maha Segala-galanya sekali lagi ILC telah berjaya menganjurkan satu lagi program untuk pelajar berumur 9 tahun hingga 13 tahun. Kem Muhasabah Diri & Qiammullail ini telah berjaya diadakan di Kem Perkasa Akademi Azam Pantai Sepat.
Seramai 52 peserta dan 4 orang fasilitator yang terdiri daripada 2 orang guru Kafa Darul Quran,seorang fasilitator jemputan khas dan seorang lagi merupakan fasilitator ILC. Peserta yang terdiri daripada 5 buah kafa sekitar kuantan telah disajikan dengan pelbagai aktiviti yang menarik diantaranya ialah Qiammullail,aktiviti lasak,malam muhasabah diri dan lain lain..

peserta perempuan bergambar bersama 2 orang fasilitator


Program selama 3 hari 2 malam itu telah mendapat sambutan hangat dari kalangan penjaga dan ibu bapa. Pertambahan peserta pada saat-saat akhir telah menyebabkan pihak penganjur telah membuka sebanyak 10 lagi penyertaan yang pada asalnya seramai 40 penyertaan sahaja..

Pelbagai telatah yang dapat disaksikan pada malam tersebut ada diantara peserta yang menangis,ada yang berzikir tak henti-henti...ada juga yang azan...sesungguhnya pihak ILC mengharapkan kem ini dapt memberi kesedaran kepada peserta-peserta cilik ini...

Untuk melihat gambar-gambar program bolehlah mengunjungi laman FB ILC...hanya taip inter learning consultant dan like...

sebarang tempahan program bolehlah menghubungi pihak kami ditalian yang disediakan di blog ini...


No comments:

Post a Comment