Sunday, August 14, 2011

JOM SAYANG RAMADHAN SIRI 2 : Sambutan yang tidak diduga!

Bismillahi Allahu Akbar..segala kekuasaan itu adalah milik Tuhan yang menciptakan..segalanya adalah kerana Mu Tuhan...selawat dan salam keatas junjungan Agung baginda Muhammad,semoga kita semua berada dalam redha Allah.

Alhamdulillah ILC berjaya sekali lagi menganjurkan program sempena ramadhan kali ini. Program ini telah dijayakan bersama oleh ahli jawatan kuasa Surau Kg Padang Perdana dengan jayanya.

Jom Sayang Ramadhan siri 2 telah berjaya dihadiri oleh peserta seramai 107 orang dari Kafa sekitar kuantan dan individu individu sekitar qariah. Antara kafa yang menghantar peserta ialah Kafa Darul Quran seramai 24 peserta,Kafa Al Mukmin Taman Impian ku 50 peserta,Kafa kg Padang perdana 34 peserta kafa az zakirin, kafa baitul huda dan lain-lain.

Antara tujuan utama program ini ialah untuk memenuhi masa lapang remaja dalam bulan puasa. Seterusnya untuk mengajak peserta menghayati dan memahami yang sebenar - benarnya erti ramadhan.

Pelajar dibahgikan kepada 10 kumpulan dan setiap mereka diwajibkan bergerak mengikut kumpulan. Program ini dikawal selia oleh 3 orang fasilitator ILC.

Penduduk taman perumahan disitu juga turut memberikan banyak sumbangan dalam bentuk tenaga,wang ringgit dan makanan. Program ini mendapat sambutan yang sangat baik daripada seluruh warga qariah dan ibu bapa.

Makanan dan minuman sahur dan berbuka ditaja sepenuhnya oleh Dr Azizah yang merupakan pemilik klinik Az Zahrah di Taman Impian ku.

Semoga semua yang membantu dalam pelaburan untuk menjayakan program ilmu ini di nilai disisi Tuhan sebagai ibadah..untuk melihat gambar program anda boleh Like page Inter Learning Consultant dan saksikan gambar - gambar program...(^_^)


No comments:

Post a Comment