Wednesday, October 12, 2011

Darul Quran Cenderawasih : PENDAFTARAN DIBUKA!!!


Bismillahi Allahu Akbar..salam alaik untuk semua pembaca blog..semoga semua dalam redha dan kasih sayang Tuhan..

Alhamdulillah,dengan Nama Allah dan Rasul,Darul Quran Cenderawasih yang diurus tadbir oleh Inter Learning Consultant (ILC)kini membuka sesi pendaftaran untuk sesi pembelajaran tahun 2012. Sesi pendaftaran tersebut bermula dari awal bulan oktober 2011 sehingga 1 januari 2012.
Antara Kelas -kelas pengajian yang dibuka untuk pendaftaran ialah :
  • Kelas KAFA (tahun 1-5)
  • kelas Mengaji kanak - kanak
  • Kelas Mengaji & Tajwid dewasa
  • dan Kelas PRA

Pihak kami menyediakan sesi pembelajaran yang santai,dan menekankan aspek2 akhlak dan adab di dalam kehidupan. Sesungguhnya remaja kini semakin tandus dan kekeringan adab dan akhlak yang menyebabkan berlakulah pelbagai gejala sosial yang tidak mampu untuk ditanggung lagi.

Darul Quran Cenderawasih beroperasi dibawah pentadbiran ILC sejak bulan mei 2011 dan mempunyai sebanyak 3 orang guru tetap. Berikut ialah carta organisasi pentadbiran Darul Quran Cenderawasih :

Pengurusan ILC

I

I

Guru Besar : Muhammad Syafie Mohd Yusoff (dip.dakwah & pengurusan)

I

I

GPK Akedemik : Nurhatiyal Huda Abd Ghapar (dip.dakwah & pengurusan)

I

Kewangan : Siti Syafiqah

I

I

Guru - Guru Darul Quran


Darul Quran yang didaftarkan melalui Suruhanjaya Syarikat Malaysia (SSM) dan JAIP ini beroperasi seawal jam 8.pagi sehinggalah 5.30 petang dan terletak di tingkat atas kedai percetakan cenderawasih dan berdekatan dengan Medan selera Cenderawasih.

Remaja aset utama Negara yang akan mencatur negara akan datang,oleh itu,hargailah mereka,berilah pendidikan yang betul agar remaja dapat mencintai Allah dan rasul.


Untuk sebarang pertanyaan,pendaftaran dan keterangan lanjut,sila hubungi Ust Syafie di talian 019-9284882.

No comments:

Post a Comment